Klassiek Pilates Mat Docenten Opleiding

yogablauw

Klassiek Pilates Academie Nederland, classical & modern Pilates, for body, mind &soul!

Opleidingen & Workshops, zoals Joseph H. Pilates het bedoeld heeft!

START KLASSIEK PILATES MAT DOCENTEN OPLEIDING,  4 SEPTEMBER T/M 18 DECEMBER 2022.

4 maanden intense Pilates training op onderstaande data, zondagen op:

Data kunnen eventueel ook in overleg!!!

Prive opleiding ook mogelijk!!!

Septemberr: 4, 11 en 25

Oktober: 9 en 23

November: 6, 13 en 27

December: 11 en 18

 

Er is veel verwarring ontstaan door de loop der jaren wat betreft Pilates! Er zijn veel verschillende lesstijlen in Pilates en er is veel behoefte aan goed opgeleide Pilates docenten. Zowel voor de Klassiek Pilates Methode als de Modern Pilates Methode moet je over de juiste kennis beschikken om een goed Pilates Docent(e) te zijn.

Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde als Pilates Docent(e), de Pilates Methode zo goed mogelijk uit te dragen naar onze klanten en een veilige, kwalitatieve en verantwoorde Pilates les te kunnen neerzetten. Zoveel mogelijk  "alllround" wil je zijn opgeleidt, met de juiste basis kennis van Anatomie, De Pilates Principes, Fysiologie, De Basishoudingen, Werken met "Probs", Relatiebeheer en Teaching Skills.

Het uiteindelijke doel is toch om te kunnen lesgeven aan beginners, maar ook gevorderden en extra gevorderden Pilates beoefenaars!

 

WAT LEER JE ALLEMAAL IN DEZE OPLEIDING? 

 

De Klassiek- en Modern Pilates Mat Docenten Opleiding biedt een "Allround" totaalpakket met een kwalitatief goede technische uitvoering van de Klassieke Pilates methode, maar ook de moderne Pilates variaties daarop. Je krijgt de 34 authentieke Klassiek (extra) gevorderde Pilates Mat Oefeningen geleerd, maar ook een aantal Modern Pilates oefeningen worden er besproken en doorgenomen, in totaal behandelen we 46 Pilates oefeningen, voor beginners, gevorderden en extra gevorderden.

Alle zes Pilates Principes worden behandeld en doorgenomen. Ook gaan we aan de slag met weerstand "props", Toning Balls, Small Balls, Pilates Rings, Therabands, Pilates Core Trainer etc.

De Klassiek- en Modern Pilates Methode is één van de beste en puurste basis die je kunt hebben als Pilates docent(e), maar deze Klassiek Pilates Mat Methode kan behoorlijk uitdagend en pittig zijn voor de meeste mensen in je lessen en is moeilijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Daarom is het noodzakelijk de moderne aanpassingen te gebruiken in je Pilates oefeningen, zodat je verantwoord en veilig les kan blijven geven aan zowel kleine groepen als grotere groepen, want voor sommige mensen kan de Klassiek Pilates Methode net iets te uitdagend zijn!

 

WAT LEREN WE JE NOG MEER?

Een anatomie "basis" kennis, we behandelen de belangrijkste spieren in Pilates oefeningen en hoe om te gaan met mensen die klachten hebben aan rug, nek en schouders, ook bespreken we, en laten we je zien, wat een Hernia is, Scoliose en andere eventuele (aangeboren) lichamelijke klachten en je leert welke Pilates oefeningen er wel of niet gegeven mogen worden bij één van deze lichamelijke klachten, oftewel de do's and don'ts!

Hoe je de juiste aanwijzingen en correcties geeft bij alle 46 Klassiek- en Modern Pilates oefeningen die wij je aanreiken in deze Pilates Opleiding.

De Pilates Warming-Up, aan het begin van je les en hoe om te gaan met mensen die blessures hebben.

Je krijgt uitleg over het "Powerhouse", het centrum van je lichaam "De Gordel Van Kracht" en hoe belangrijk het is om af te sluiten met een Cooling-Down.

Ook "Teaching Skills" en Relatiebeheer komen aan bod.

 

Om "Allround" te zijn als Pilates Docent(e) is het belangrijk deze kennis in huis te hebben om vertrouwd te kunnen beginnen als Pilates Docent(e).

In deze opleiding ben je niet verplicht stage te lopen bij ons of bij een andere Pilates Studio, maar toch willen wij je vragen om zoveel mogelijk les te nemen in Pilates bij verschillende Pilates Studio's.

Neem van alles het "beste" in je op en integreer dat in je Pilates lessen, vernieuwing is positief en leuk!

Waak er wel voor om niet te vrijblijvend te werk te gaan daarin en uiteindelijk te kiezen voor de meest authentieke methode en je daarin toe te wijden.

Zo blijft Pilates "PUUR" en blijf je dichtbij de bron.

Hoe meer kennis je in je opneemt, hoe beter je wordt als Pilates docent(e).

 

WAT ZIJN DE TIJDEN , WAT IS DE DUUR VAN DE OPLEIDING EN WAAR WORD DE OPLEIDING GEGEVEN?

 

We hebben voor dit "Allround" totaal Klassiek Pilates Mat pakket 10 opleidingsdagen en 1 examendag, de opleiding duurt in totaal 4 maanden waar je 100 uur Pilates geniet!

De tijden van de Pilates opleidingsdagen zijn van 9:30 uur tot 17:00 uur.

Locatie: Bergen op Zoom (op niet verder dan een uur afstand van centraal Nederland en Belgie (omstreken Antwerpen).

 

WAT IS DE TOETSING?

 

De opleiding tot Klassiek Pilates Mat Docent(e) rondt je af met een praktijk- en theorie examen. Na het behalen van het examen, ontvang je een Klassiek Pilates Academie Nederland Award/Diploma en verkrijg je de titel voor Pilates Docent(e), waarmee je direct aan het werk kan gaan als zefstanding Pilates docent(e) of aan het werk gaat bij een Pilates Studio en/of school.

Het is wel de bedoeling dat je minimaal 85% aanwezig bent voor het verkrijgen van het Pilats Award/Diploma.

 

WAT IS HET TARIEF VAN DE OPLEIDING?

 

Het tarief voor de Klassiek Pilates Academie Nederland Mat Opleiding bedraagd €1365,- (incl. BTW)

Bij betaling in twee termijnen bedraagt het tarief €1480,- (incl. BTW 2 x €740,-)

Bij aanvang van de opleiding ontvang je een Pilates lesboek en je mag gebruik maken van een Pilates mat.

 

Documentatie en lunch is voor eigen rekening van de Pilates student!

 

ONTVANG TOT 50% VAN JE OPLEIDINGSKOSTEN TERUG VAN DE BELASTINGDIENST!

 

Je kunt kosten voor een opleiding, die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken, vraag dit na bij de belastingdienst, zij kunnen je dit haarfijn uitleggen!

 

WAT IS DE INHOUD VAN DE OPLEIDINGDAGEN?

 

Je krijgt theorie- en praktijkles, er wordt gewerkt aan eigen-, methodische- en didactische vaardigheid en je krijgt veel kennis van de effecten van de Pilates basishoudingen op lichaam en geest.

De contra-indicaties van de Pilates houdingen en je leert hoe je een eigen lesprogramma moet op zetten.

Daarnaast leer je hoe je mensen kan helpen in hun oefeningen door middel van aanpassingen en correcties te geven.

 

 

WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN?

 

Omdat je niet als volslagen Pilates leek aan deze opleiding kan beginnen stellen we één van de volgende eisen aan kandidaten:

 

Of een minimum van 15u. matlessen of 5 privé lessen hebben gevolgd.

Of in het bezit zijn van een ander Pilates Award en/of certificaat.

Of een auditie afleggen (aan een eenmalige bijdrage van €55,-).

 

SCHRIJF JE NU IN OF NEEM CONTANT MET ONS OP!

 

Voor aanvullende informatie en/of aanmelden voor deze Klassiek Pilates Mat Docenten Opleiding, vul je het aanmeldingsformulier in of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0650254200. (Léonie)

 

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN?

 

Je bent pas ingeschreven, zodra we een aanmeldingsformulier en inschrijfformulier van je ontvangen hebben, ondertekent en wij het terug in ontvangst hebben genomen. Het inschrijfformulier wordt je toegezonden door ons. Bij terug ontvangst van het inschrijfformulier zullen wij je een factuur toezenden.

Bij verdere vragen of onduidelijkheden bel of mail ons gerust!

 

HOE WERKT HET MET HET ANNULEREN VAN DE OPLEIDING?

 

  • Annulering voordat de opleiding is begonnen, geschiedt door middel van een aangetekend schrijven.
  • Bij annulering tot 1 maand voor aanvang van de opleidingsdag is de student 50% van het opleidings tarief verschuldigd.
  • Annulering korter dan 1 maand voor aanvang van de opleidingsdag is de student het volledige, opleidings tarief verschuldigd.
  • Verder is er in geen geval restitutie van opleidings gelden meer mogelijk.